Wilma Hoebee Brand Crowdfunding Actie 000

Mijn Oproep aan Kunstliefhebbers na Verwoestende Atelierbrand

Beeldhouwster Wilma Hoebee verloor haar atelier en levenswerk in een brand. Lees haar persoonlijk verhaal en ontdek hoe u kunt helpen bij haar wederopbouw.

Lieve vrienden en kunstliefhebbers,

Afgelopen week werd mijn wereld op zijn kop gezet door een tragisch voorval in Schermerhorn, waar mijn atelier in vlammen opging. Deze gebeurtenis heeft niet alleen een enorme impact op mij gehad, maar ook op de lokale kunstgemeenschap die mij zo na aan het hart ligt.

Op maandag was ik aan het werk in mijn atelier aan de Oosternotweg in Schermerhorn, toen ik werd verrast door een plotselinge stroomuitval. Tot mijn grote schrik zag ik vlammen uit de naastgelegen schuur komen. Het vuur verspreidde zich razendsnel en binnen korte tijd stond mijn hele atelier in brand.

De gevolgen van de brand zijn verwoestend. Mijn hele levenswerk is in rook opgegaan. Mijn atelier, dat jarenlang mijn creatieve thuisbasis was, is volledig verwoest. Maar het meest hartverscheurende is het verlies van al mijn kunstwerken. Beelden waar ik jaren aan had gewerkt, materialen, gereedschappen en onvoltooide projecten – alles is verloren gegaan in de vlammen.

Voor degenen die mij niet kennen: ik ben Wilma Hoebee, geboren in 1954 te Alkmaar. Ik ben een beeldhouwster die haar opleiding genoot aan de academie Karel Gomes, bekend om haar focus op figuratief beeldhouwen vanuit een ambachtelijke traditie. Mijn passie voor beeldhouwen begon al op jonge leeftijd en heeft zich ontwikkeld tot een levenslange toewijding aan mijn kunst. Mijn werk wordt gekenmerkt door een diepe verbondenheid met de natuur en een focus op de plaats van mens en dier in de natuurlijke orde. Naast kleinere werken heb ik ook grote sculpturen gemaakt voor bedrijven zoals “van Til Designcentrum”, “De Nederlandse Woolindustrie” en “Intergas BV”.

Het nieuws van de brand heeft een golf van medeleven en steun teweeggebracht, waarvoor ik ontzettend dankbaar ben. Mijn goede vriend John Langridge heeft het initiatief genomen om een inzamelingsactie te starten. Deze actie is bedoeld om mij te helpen een nieuwe start te maken en mijn atelier weer op te bouwen.

Ondanks deze enorme tegenslag, probeer ik hoop te houden voor de toekomst. De steun en solidariteit die ik ervaar, laten me zien hoezeer mijn werk wordt gewaardeerd. Met jullie hulp is er een kans dat ik mijn creatieve werk kan voortzetten en misschien zelfs sterker kan terugkomen.

Ik wil jullie daarom vragen om, als het mogelijk is, bij te dragen aan de crowdfunding actie die John heeft opgezet. Elke bijdrage, hoe klein ook, zal me helpen om weer op te staan en mijn passie voort te zetten.

De inzamelingsactie, getiteld “Lifelong works burnt – Levenswerk in vlammen op“, is te vinden op: https://www.doneeractie.nl/lifelong-works-burnt-levenswerk-in-vlammen-op/-92586

Klik hier om een vrijwillige donatie te doen

Jullie steun betekent meer voor mij dan woorden kunnen uitdrukken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de geest van creativiteit en veerkracht niet gedoofd wordt.

Hartelijk dank voor jullie overweldigende steun en medeleven,

Wilma Hoebee